Rollercoaster Tycoon Classic

Rollercoaster Tycoon Classic

Na een jaar van geldkloppende Rollercoaster Tycoon achtige games voor je telefoon is het er toch van gekomen, de orginele versie van Rollercoaster Tycoon 1 en 2 voor je telefoon! Geen micotransacties, geen addertjes onder het gras. Voor 3 biertjes kan je de game kopen in de app store.

Als extra kun je nog wel uitbreidingssets Wacky Worlds en Time Twister kopen voor 1,99 euro per stuk met nieuwe scenario’s en thema’s. Voor 5,99 euro koop je de Toolkit, waarmee je zonder vast scenario in het wilde weg pretparken en achtbanen kan ontwerpen.

De besturing is met het ontbreken van een muis en toetsenbord zeker op tablets verbazend goed. Op kleinere telefoonschermen is het soms even pielen maar ook dat gaat aardig. De game maakt bovendien gebruik van cloud saves, dus zolang je een tablet en telefoon met hetzelfde besturingssysteem hebt kan je op beide apparaten hetzelfde pretpark beheren. De game valt bij gebruikers in ieder geval in goede aarde: in tegenstelling tot vorige mobiele RollerCoaster Tycoon games wordt Classic overwegend zeer positief ontvangen door spelers.

3