Online Soccer Manager

Online Soccer Manager

In de webgame Online Soccer Manager (ook bekend als OSM) ben je de manager van een voetbalteam. Je neemt een team in armen en jij moet er voor zorgen dat deze in de top komt.

Volgens de bedenker van OSM wordt de deelnemer manager van zijn of haar favoriete team. Dit werkt volgens het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Goede teams zijn vaak snel bezet. Elk seizoen begint de competitie opnieuw met alle clubs en spelers van dat moment.

osm2Als je een team hebt gekozen krijg je vier voorbereidingsdagen. Hierin kan je je beste spelers trainen. Daarna moet je een tactiek en opstelling verzinnen om je doel te bereiken. Tijdens het seizoen kunnen spelers geblesseerd en geschorst worden. Ook kun je via de transferlijst spelers verkopen en kopen.

Het spel biedt tevens extra opties tegen betaling, zo kun je als “Seizoenskaarthouder” een verslag van je wedstrijd volgen op het scorebord en als “Premium Seizoenskaarthouder” een eigen competitie beginnen.

3